dinsdag 12 oktober 2010

Buongiorno!

... vandaag is het verslag wat aan de late kant, maar dat komt door onze lange treinreis, het bezoek van onze Italiaanse collega en door de moeilijke internetverbinding (die we uiteindelijk in orde kregen :D). Wat is het toch fijn als alles uiteindelijk werkt zoals het moet werken.

We stonden vanmorgen op met een straalblauwe hemel en het beloofde een warme herfstdag te worden! We verlieten Pisa om richting Sarzanne te sporen. Onderweg hadden we een tussenstop in Lucca. Deze stad uit de vroege Romeinse tijd, had een heuse stadsmuur. Eerst hebben de de 4 km lange stadsmuur bewandeld om daarna de stad verder te verkennen. We ontdekten de vele gezellige pleinen, zagen een schitterende mozaïek op de baseliek van San Frediano en maakten kennis met de componist Giacomo Puccini. Het was echt wel de moeite, maar dat merk je wel bij de foto's.

Na het bezoek zette we onze treinreis verder om in Sarzanna aan te komen. Daar ontmoetten we een leerkracht uit de Italiaanse partnerschool: Veronica, een jonge enthousiaste dame!
Met haar hebben we uitgebreid kennis gemaakt en we hebben al veel geleerd over het onderwijs hier om nadien al even over ons project te brainstormen. Wat gaan we de volgende dagen nog veel moeten werken.

De Finnen en Esten zullen pas rond middernacht aankomen, maar we wachten ze met plezier! We zijn alvast benieuwd naar morgen. We houden natuurlijk op de hoogte.

Groetjes vanuit het verre Sarzanna!
juf Dorien, meester Glenn en de directeur.
 P.S.: een raadseltje voor iedereen over de bovenstaande foto: Wat kiest juf Dorien: de lekkere banaan of toch maar die Kinder Bueno? Morgen posten we het antwoord :D.


8 opmerkingen:

 1. Ik was toch weer benieuwd naar jullie belevenissen vandaag. Het lukt daar wel denk ik ?! Tof dat we hier op de hoogte kunnen blijven. Het weer zit daar dan toch mee, hopelijk blijft het zo. Ja Dorien wat zal jij kiezen, hier thuis was het antwoord dadelijk 'de kinderbuenos' en....hebben we gelijk?? Morgen zullen we het weten.
  Vele groetjes van de familie Geerts
  en dikke knuffel van je ma !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. (Die Italiaanse juf heeft dezelfde rok aan als ik heb. Hopelijk ben ik niet vervangen ?)
  O , wat was ik er graag bij geweest in Lucca.
  Een prachtig stadje hé ?
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er daar inderdaad ontzettend mooi uit, leuke foto's ook! Het is duidelijk dat jullie het naar je zin hebben, maar dat was natuurlijk te verwachten... Geniet er daar maar goed van, want het is voorbij voor je het weet!

  Groetjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Dorien, leuk om jullie avontuur hier zo te volgen! Het ziet er mij echt geweldig uit, een hele ervaring!

  Enneuh..ik ga ook voor de Kinder Bueno zenne, geen haar op uw hoofd dat er aan denkt om die lekkere chocolade te laten liggen :D!

  Veel plezier en we kijken al uit naar de verhalen wanneer je terug bent!

  Groetjes Frederick en Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat Dorien kiest voor een banaan met chocolade :-)
  Groetjes aan de 'magicals'
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er heel mooi uit daar! Leuk en interessant volgens mij!! Geniet er nog van!
  Groetjes,
  jullie scharrel-collega Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey,

  wat fijn om deze week weeral van die leuke verhalen te lezen... Geniet er nog van, het zit er weeral bijna op!

  Tot maandag,
  Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als de kat van huis is dansen alle muizen ,... .
  Wij staan al te wachten op die leuke en lekkere Italiaanse avond!
  Geniet er maar goed van, wij staan al te popelen om naar jullie spannende verhalen te luisteren.

  Groetjes uit de kleuterschool

  BeantwoordenVerwijderen