donderdag 14 oktober 2010

Hallo allemaal!

Zoals beloofd vanmorgen, is hier het verslag van vandaag (en goed op tijd :D).
Vanmorgen werden we opgepikt door Veroniqa en Luccia, 2 Italiaanse leerkrachten, om naar de Italiaanse school te rijden. Daar kregen we eerst een uitgebreide rondleiding in de lagere- en kleuterschool. Zo zagen we dat alle leerlingen een uniform moesten dragen, zeer creatief zijn, maar 1 kleuterklas hebben, ... . Op de foto's krijg je vast en zeker al vele indrukken van deze school. Heel aangenaam is dat de speelplaats grenst aan het strand en de zee. Een prachtig zicht!
Nadat we alle klassen bezocht hadden, zijn we gestart met het inhoudelijke gedeelte: hoe geven we ons project vorm en hoe zien de verschillende scholen de werking. Niet evident om goed overeen te komen, maar we geraken er zeker en vast wel uit. Morgen hebben we weer de ganse dag om het project verder in elkaar te steken (en die tijd zullen we zeker nog nodig hebben).  's Middags arriveerden ook eindelijk onze Estlandse partner, Lissi, na veel vluchtproblemen, we zijn nu dus compleet!
Na het inhoudelijke gedeelte, hadden we op het gemeentehuis een onderhoud met de lokale schepen die zeer tevreden was over de visie van een Comeniusproject.
We werden uitgenodigd om Sarzanna verder te bezichtigen en werden rondgeleid in het plaatselijke diocesane museum. Nu nemen we nog snel een douche om dan met de hele ploeg te gaan eten.

Heel graag tot morgen!


 Het museum


 zwarte uniformen voor de lagere school.


De kleuterklas (deze keer met roze en blauwe uniformen)


Vergaderen, zelfs met een digitaal bord!
 De schepen, vanuit het gemeentehuis.

 Op de voorgrond onze Estse leerkracht:  Liisi.
 verkenning van Sarzanna.
In het museum.

P.S.: We zijn jullie nog een antwoord verschuldigd: we blijven nog altijd leerkrachten dus juf Dorien heeft gekozen voor de overheerlijke banaan :D.

5 opmerkingen:

 1. Van die banaan geloof ik niet, want ze heeft andere kleren aan op de tweede foto!!
  je moet ons nu niks wijsmaken hé ? !!
  Hier is 't maar guur weer.
  Als we jullie daar in zonnige outfits zien, lijkt het daar heel wat beter te zijn.
  Stuur volgende keer eens een foto van het strand met de school. Dat lijkt me fantastisch.
  Enjoy your days (and nights).
  See you later. Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het museum ... er vóór ??:-)
  'hasta la próxima semana'
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De banaan is toch een verrassing! :)
  Blijkbaar een reis met interessante verrassingen!!! Geniet er nog van!
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja Dorien, een banaan?? Was ook maar voor effe anders te doen hé. Want anders laat je chocolade niet aan je neus voorbij gaan. Het weer zit echt wel mee zo te zien. En het eten? En voor de rest al die bezoeken en uitstappen, héél interessant amai echt wel de moeite denk! Foto van de speelplaats die grenst aan strand en zee zou ik ook wel willen zien ?
  Geniet nog van jullie laatste dag en avond morgen en werk nog goed aan jullie project. Zaterdag zullen jullie moe maar voldaan huiswaarts keren, is het niet? Weer vele ervaringen rijker!
  Groetjes
  Tessy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allemaal goed en wel.... we genieten van jullie verhalen, maar waar zit onze Glenn? Die staat nergens op de foto? Toch nergens vergeten of houdt hij de toren van Pisa recht???

  Tot ziens!

  Groetjes van de kleuterjuffen

  BeantwoordenVerwijderen