maandag 11 oktober 2010

Nadat we de zon en onze leerlingen hebben achtergelaten in België, komen we in de namiddag perfect op tijd aan in een bewolkt Pisa. Daar zullen we de komende 5 dagen het Comeniusproject van dit en volgend schooljaar voorbereiden, samen met onze partnerscholen (Italië, Finland en Estland). Dit hele project wordt gesponsord door de Europese Unie.

Natuurlijk kan een bezoek aan Pisa niet, zonder eerst die overbekende toren te bezichtigen. We hebben ook Pisa zelf nog even verder ontdekt en vonden er zelfs Romelus en Remus, volgens de legende de stichters van Rome. Natuurlijk kon een lekker kopje Italiaanse koffie en een overheerlijke pizza niet ontbreken.

Morgen nemen we de trein en laten we Pisa voor goed achter ons. We sporen dan een uurtje tot in Sarzana. Daar is onze Italiaanse partnerschool gevestigd. Hier zullen morgen onze Finse partners verschijnen en dan kunnen we echt beginnen aan het voorbereiden van ons project: 'The magical seven'. Het zal een project worden over kinderrechten ( die gisteren 20 jaar bestaan ) in de vorm van sprookjes. Wat dit zal inhouden vernemen jullie de komende dagen, als we dit samen besproken hebben.

Tot morgen! Arrividerci!
juf Dorien, meester Glenn en de directeur


2 opmerkingen:

 1. Jullie hangen al schuin: da's snel hoor :)
  Veel succes en groetjes aan de partners.
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Is met jullie erger gesteld dan met die toren!!
  Was dat wel een koffie wat jullie dronken???
  Ik kan me er al wat bij voorstellen....
  In ieder geval lijken jullie veel plezier te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen