dinsdag 7 juni 2011

Gisterenavond genoten we eerst nog van een uitgebreid aperitief en een onderonsje met z'n zessen (van een vrouwenbabbel gesproken!) op de markt in Sarzana. Daarna een heerlijke avondwandeling onder een prachtige sterrenhemel langs de zee en de haven van Bocca di Magra: een mooie afsluiter van de eesrte dag!
Deze morgen werd ik gewekt door... de regen.
Na een bezoek aan de hoofdschool en een andere 'wijkschool', was ik welkom in de school in Marinella waar Veronica werkt. Een eerder kleine school met 5 klassen en ook een kleuterafdeling. Ik was vooral in de 5de klas waar Veronica een kind met autisme begeleidt. Samen met de klastitularis werkte ze een project uit rond het boek 'De kleine prins'. De kinderen geven hierover aanstaande vrijdag een voorstelling voor hun ouders. Je kan dit een beetje vergelijken met de musical die onze zesdeklassers opvoeren als afscheid van de basisschool.
Rond 18 u reden we terug naar huis. Na zo'n lange schooldag hadden we wel nood aan frisse buitenlucht en dus maakten we eerst een lange wandeling vooraleer aan het avondeten te beginnen. Door de leuke babbel met Rafa en Veronica vloog de avond voorbij en is het nu weer bedtijd :).
Tot morgen
de 5de klas

voor de Comeniusmuur


helpen bij de voorbereidingen

2 opmerkingen:

 1. Wat jammer van de regen! Maar als je toch veel binnen bent , maakt dat al minder uit hé ? Je ziet er anders wel vrolijk uit op die foto.
  Amuseer je al lerende en werkende daar.
  Greet VB

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En alles klaar voor de voorstelling van morgen? Geniet er van en veel succes!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen