donderdag 20 oktober 2011

De eerste echte werkdag van deze week zit erop... Het was een boeiende dag! In de voormiddag maakten we kennis met de plaatselijke school, de leerkrachten en enkele kinderen.
We bekeken de filmpjes, collages en de andere opdrachten waar we in onze eigen school mee aan de slag gegaan zijn. Heel fijn om de reacties van de anderen op onze filmpjes te zien! Ons resultaat viel zeker in de smaak bij de Comeniuspartners. Missie geslaagd!
Ook het verdere verloop van het project werd besproken: wie doet wat en tegen wanneer?

Nadien trokken we het dorp in. Ivars d'Urgell is een ontzettend klein, stil dorpje. Dat er hier 2000 mensen wonen, weten we alleen van horen zeggen. Hen ontmoeten is dan weer iets anders... Opmerkelijk is wel het feit dat er constant zwaar vrachtverkeer dit dorp passeert. En dat op al die smalle wegen!
We maakten kennis met de burgemeester en namen een kijkje in de muziekschool, de bibliotheek,...
's Middags stond ons een heerlijke schotel paella voor ons klaar in de school. Ook de priester vergezelde ons tijdens deze maaltijd. Hij neemt hier niet enkel een aantal parochies onder zijn hoede, maar is daarnaast ook leerkracht godsdienst in de school. We maakten er ook kennis met de kinderen van het vijfde leerjaar. Heel sociale kinderen die niet bang waren om met ons te communiceren in het Engels. Echt knap!

In de namiddag werden we met de auto naar het lokale natuurgebied gebracht. Prachtig hoor, kijk maar eens op de foto's!
's Avonds speelden we “bittles” samen met de plaatselijke bevolking. Met een soort van houten flessen moesten we proberen kegels omver te gooien. Het zag er gemakkelijker uit dan het was... Misschien is het een kwestie van oefenen, hoewel er ook wel een nodige portie geluk nodig is om dit spel te winnen!
De dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue, georganiseerd en gerealiseerd door gepensioneerden uit het dorp. Heerlijk om deze mensen te zien genieten van ons gezelschap.
En natuurlijk is dit ook voor ons puur genieten...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten