vrijdag 21 oktober 2011

Een dagje Lleida!
Vandaag stond een bezoek aan de stad Lleida op het programma.
Lerida (Lleida in het Catalaans, Lérida in het Spaans) is een stad en gemeente in de Spaanse provincie Lerida. Lerida ligt in het westen van Catalonië en is één van de belangrijkste steden in deze regio.

In de voormiddag bezochten we "La Seo Vella", de kathedraal van Lleida. De kathedraal is het meest opvallende monument van de stad en werd voornamelijk gebouwd in Romaanse stijl. De kathedraal is gelegen op de heuvel "Turo de Lleida" die uitzicht geeft op de stad en de Segria.
Na een rondleiding door de geschiedenis van dit monument heen, gingen we met heel de groep de trappen op... Straight to the top! En wauw... Wat een uitzicht!
Op de foto's kan je de stad ook 'by night' zien. Heel gezellig!En morgen?
Jammer genoeg komt het einde van deze projectweek nu echt wel in zicht. De Finnen keerden reeds terug en morgenvroeg vertrekken ook de Esten terug naar huis.
Samen met de Italianen zullen wij nog een dagje in Barcelona vertoeven. Zondagochtend vertrekt ook ons vliegtuig huiswaarts...

Het was een FANTASTISCHE week! Misschien had het programma wat meer gevuld mogen zijn, misschien was de locatie niet meteen een 10/10, maar het gezelschap was dat zeker wel!
Comenius brengt mensen, levens en culturen dichter bij elkaar. Het maakt iets in je los, het doet je veranderen als mens en schept banden. Een project met een ziel (of zijn het net veel verschillende zielen?).
En nu? Op naar de volgende opdrachten, op naar het harde (maar oh zo leuke) werk op school en in onze klassen. In februari ontmoeten we elkaar opnieuw! To be continued...

Adios a todos!
Pat en Eline

1 opmerking:

  1. Leuk om te lezen dat jullie het toch goed hebben gehad! Wij zijn al benieuwd naar de reacties op onze filmpjes!
    Geniet vandaag nog van de zon in Barcelona!
    Tot maandag!

    BeantwoordenVerwijderen