donderdag 26 januari 2012

Het vertrek

Woensdag, vroeg in de morgen, vertrokken we richting Zaventem. Daar namen we een vlucht naar Barcelona. Zonder problemen zetten we omstreeks 11u al voet op Spaanse bodem! Eenmaal uit de terminal gingen we op zoek naar een plaats waar we onze bagage konden achterlaten. We trokken Barcelona in omdat we nog enkele uurtjes moesten wachten op Õnne uit Estland!

Eerst op zoek naar het station, dat was al niet erg evident! We vonden een bus die ons naar het station bracht, en daar namen we de trein naar het centrum van Barcelona. Op goed geluk een metro gevonden richting de prachtige 'Sagrada Familia'. Ook al stond het volledig in de steigers, het was de moeite waard! Ook wilden we graag over de Ramblas wandelen, na enkele pogingen toch maar een plannetje gekocht, maar dat was jammer genoeg onleesbaar! Opnieuw op goed geluk op de metro en konden we in een stralende zon over de Ramblas wandelen richting haven.

Dan was het tijd om terug richting luchthaven te gaan, metro-trein-bus, en onze bagage op te halen. Nadat we Õnne ontmoet hadden, konden we opnieuw met het openbaar vervoer richting Girona reizen, onze bestemming. Wat later dan verwacht stonden Angel (Spanje), Johanna en Dina (Italië) ons op te wachten aan het station. Nadat ook Irina (Kreta) was aangekomen konden we onze bagage gaan afzetten in het hotel.

Dan was het tijd voor een (wel heel erg laat) avondmaal, maar het smaakte des te beter! Met een dessert om middernacht was ons buikje wel gevuld.
Na ook nog even in een lokale pub te hebben gezeten, konden we na een lange (reis)dag eindelijk onder de wol kruipen. Klaar voor de eerste 'meeting' morgen!

Groetjes,
Iris en Pat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten