donderdag 31 mei 2012

Er komt vaart in

Gisteren de lange voormiddag gewerkt (en vooral te veel geluisterd) naar so-called inspirerende voorbeelden van innovernde teaching methods.
Boring.
Gelukkig zijn we samen gevallen met een groep basisschoolleiders en moeten we keer op keer vaststellen dat in het basisonderwijs al zoveel dingen evident zijn, al zoveel vernieuwende werkvormen worden toegepast waar met in het secundair alleen nog maar van droomt.
In de namiddag hebben we tijd vrij gemaakt voor een wandeling in het gezellige Lissabon, waar de pauwen ons rond de oren vlogen, de katten onze benen streelden, en de bakalau verdronk in zijn eigen olie.
En porto in Portogal, 't smaakt net iets anders dan thuis toch...

Vanochtend, donderdag, kwam eindelijk de actie op gang. Groepsdynamische werkvormen die aanzetten tot denken, tot overleg en samenwerken, brachten onmiddelijk de sfeer.
Nadien doorliepen we verschillende world caf├ęs (zonder de koffie weliswaar) waar we boeiende discussies opzetten over motiveren, over het invoeren van een qualitysystem, over innovatiestrategie├źn, over peoples management,... Leren van en met mekaar, de schwung zit er nu echt goed in.
Mag leren ook leuk zijn? Nee, het MOET leuk zijn!

Lunchtime now.
See you later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten