vrijdag 11 mei 2012

Vrijdag kregen we van de Italiaanse connectie een cursus zeilen aangeboden. Er werden 2 boten ter beschikking gesteld en zo vertrokken we enkele kilometers van La Spezia in de baai van de dichters, "Marina del Fezzano".
Het voordeel aan deze baai is dat er in alle weersomstandigheden aan watersport kan gedaan worden. Daarnaast beschikt deze plaats ook over een ruime parking dat meteen tot de pier leidt, fitness center en Yacht Club met bar en restaurant.
In de golf van La Spezia hebben we enkele rondes gevaren met verschillende stuurlui. We kwamen meer te weten over windsnelheden, gebruik van het roer en techniek van het zeilen in het algemeen.
Bovendien was er vroeger een hele strijd geweest tussen Sarzanna en Lerici de uithoeken van de baai om het alleenheerschappij van de belangrijke havenplaats.
Tussen de foto's kan je een oud schip zien, dat schip is een project om kansarme tieners terug te leren samenwerken om hen zo te re-integreren in de maatschappij. Ook zie je een plaats met allemaal boeien, onder deze boeien liggen netten met mosselen.
's Avonds was er het laatste avondmaal in Cocopizza in Caniparola-Fosdinovo. Er werd nog teruggeblikt over de voorbije leerrijke 2jaar om daarna zaterdag allen terug, met een rugzak vol methodes om aan kinderrechten te werken, naar huis te vertrekken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten