maandag 7 mei 2012

We (Veronica, Pat en Sander) reden met de auto naar Boga di Magra, monding van de mooie rivier Magra, om daar onze klim te beginnen van Montemarcello. Start aan de voet van de berg was om 12.30u, aankomst op de eerste rustplaats was om 13.20u dus het was een stevig tempo over de eerste 6km.
Na de lunch deel 2 met meer avontuur in het verschiet, rotswegen en zandpaden. Pat nam de leiding langs het Grote Routepad, rood-wit markering dat herkenbaar is voor alle Europese geoefende wandelaars, richting Lerici. De route was zeer mooi gelegen tussen de olijfbomen en ander indrukwekkend groen. Beneden aangekomen aan de andere kant van Montemarcello, was er meteen een gezellige drukte van het charmante havenstadje Lerici. Na in totaal 13km stijgen en klimmen smaakte een drankje ook wel weer.
Gelukkig konden we met de bus terug richting Boga di Magra om de laatste inkopen te doen voor ons avondmaal.
Terwijl Veronica naar Pisa reed om Onne en Raili af te halen, kregen Pat en Sander vrij spel om te koken, de tafel te schikken en de juiste sfeer te voorzien. Sander maakte uiteindelijk bruchetta met look,tomaat,basilicum en certosa (soort mozarella maar beter) als aperitiefhapje en een luchtige salade met olijfolie, radijs, appel, croutons en dressing als voorgerecht. Pat maakte een pasta met veel groenten,tomatensaus en spek. Onne had nog chocolade van Estland als dessert.
Maandag was een mooie, gezellige en vermoeiende dag. Vandaag staat er een dagtrip naar Firenze op het programma met Veronica, Raili, Onne, Pat en Sander.
Arrivederci!
1 opmerking:

  1. Waw, sportieve dag. En leuk einde. Maar ik zie niets in jullie borden ?

    BeantwoordenVerwijderen