maandag 10 december 2012

Dag 4: Maandag 10 december 2012

Dag 4: 10 december 2012: Een schooldag

Vanmorgen, na het ontbijt, wandelden we naar de school. Daar werden we opgewacht door Titus en het schoolhoofd. In de vergaderruimte startten we met het invullen van het aanvraagformulier van ons project. Een serieuze boterham! Als tegen de middag de leerlingen het lokaal binnen wandelen en zich klaar zetten voor een les van Titus, begeven we ons naar buiten voor een frisse neus te halen. We kunnen gerust van een frisse neus spreken bij een temperatuur van -10°c. Na het nodige drankje wandelen we richting hostel om samen naar het plaatselijke 'parochiecentrum' te gaan voor 'the contest festival'. Hoe kunnen we dit het best omschrijven... Verschillende scholen uit de omgeving vaardigen hun koor of een groep af voor de wedstrijd. Ze zingen enkele liederen, in Roemeense stijl weliswaar... Na 3 uren was iedere geweest, en is het aan de jury om te gaan delibereren. De jury bestond uit 2 priesters, schoolhoofden, inspecteurs, ... Tijdens de deliberatie treden er nog enkele groepjes op, in afwachting tot de prijsuitreiking. Het was een belangrijke wedstrijd voor deze schoolkinderen, en waren erg blij met de gewonnen prijs.

Na deze muzikale namiddag, rijden we naar het huis van Titus waar we samen op de priester wachten. Hij begeleidt ons naar het plaatselijke klooster waar ze ons van harte welkom heten en blij zijn ons te mogen ontvangen. Na de rondleiding en het bezichtigen van het atelier rijden we terug richting restaurant waar een laat avondmaal op ons wacht... 

Morgen is onze laatste volledig dag hier in Roemeniƫ... Woensdagochtend, heel vroeg, verlaat de eerste partner het land terug!

We zien jullie morgen weer!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten