woensdag 1 juni 2016

San Sebastian 31 mei 2016

Vanmorgen zag ik vijfjarige kleuters een verhaal spelen in het Engels. Zij leren Engels met de methode 'Ready...!' ontwikkeld door José Maria Artigal die samen met professor Taeschner ook Hocus & Lotus op poten zette.
Amaia is de Engelse leerkracht van deze groep kleuters. Na twee weken samen dramatiseren zijn de kinderen nu klaar om zelf het verhaal te spelen. Hiernaast zijn er ook andere hulpmiddelen/activiteiten om de kinderen te helpen bij het memoriseren: liedjes, posters en stickers, knutselmateriaal.
Nadien bekeken we een andere klas die met tablets een quiz rond een verhaal deed met gebruik van Kahoot.
Toen kwamen mijn vrienden Hocus & Lotus met juf Agurtzane in de tweede klas. Ook hier vertelden de kinderen spontaan in het Engels. Zo fijn om te horen! Men gebruikt hier wel wat ander materiaal dan wij op Scharrel, het oorspronkelijke materiaal nog.
In de namiddag had ik een andere boeiende les. Er werd in het Baskisch les gegeven, in feite een CLIL-systeem in de eigen moedertaal.
Het was een intensieve dag die eindigde met een bezoek en diner bij Diana thuis, samen met haar man Phil en dochter Lily. Morgen vliegen Diana en Phil naar Londen omdat ze genomineerd zijn voor een belangrijke prijs in verband met vreemde talen. Fingers crossed voor dit sympathieke koppel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten