woensdag 13 oktober 2010

Goedemorgen!

Akkoord, het verslag had er eigenlijk gisteren al moeten opstaan maar gisterenavond vroegen onze Italiaanse collega's of we met hen een stapje in de wereld wilde zetten en dat kunnen we toch niet weigeren. Geen paniek, vandaar krijgen jullie 2 verslagen :D.

Gisterenmorgen ontbeten we samen met de leerkrachten uit Finland die rond middernacht waren aangekomen.We hadden ook de Estse dame verwacht maar zij had haar aansluiting tot Pisa gemist in Franckfurt dus zij zal in de loop van vandaag verschijnen. De Finnen wilden natuurlijk ook graag de toren proberen rechter te zetten dus trokken wij in de voormiddag naar La Spezia, een grotere stad aan de zee. 's Namiddags konden we dan echt beginnen en bespraken we waar onze volgende meetings zullen plaatsvinden, zo kunnen we onze kalender voor de komende 2 schooljaren al vastleggen en telkens naar de meetings werken met onze leerlingen. Zo zullen wij onze partners dit schooljaar in mei ontvangen.
Na deze besprekingen discussieerden we nog over het onderwijs in elk land, wat is het toch leuk om van elk land te horen hoe het onderwijs daar geregeld is.

Als afsluiter van de dag werden we getrakteerd op een overheerlijke pizza om vandaag inhoudelijk aan de slag te gaan. We vertrekken vandaag naar de Italiaanse school om er kennis te maken en verdere afspraken te maken met elkaar.

Groetjes en tot straks!

Hier onze partners van links naar rechts: meneer de directeur, Luccia, Paola, Veroniqa,  juf Dorien, Sami en Riitta.

 Het onbijt met de Italianen: rechts achteraan vind je nog Tuula.


La spezia.

1 opmerking:

  1. Echt tof om al jullie belevenissen mee te kunnen volgen!
    Veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen