vrijdag 15 oktober 2010

Hallo,

onze laatste volledige dag, hier in Italië, zit er bijna op, dit is dus ook het laatste verslag. Vandaag hebben we nog hard gewerkt aan ons project en eindelijk krijgt het vorm en zit het goed in mekaar.
's Morgens vertrokken we naar de school. We stelden onze scholen nog verder voor om daarna meer te weten te komen over hoe we stop-motion filmpjes moeten maken. Dit is een manier om met de leerlingen zelf op een eenvoudige manier filmpjes te maken met de computer. We zijn er zeker van dat de eerste filmpjes niet lang op zich zullen laten wachten.
Nadien hebben we samen gezeten en het materiaal dat we hadden meegebracht aan elkaar laten zien (over de kinderrechten). Binnenkort zullen jullie op een nieuwe website alles vinden over dit mooie project.
Zo dadelijk wachten er nog 2 mooie stadjes op ons als we de Italianen mogen geloven om daarna aan de zee in een visrestaurant te gaan eten. Een mooie afsluiter van deze week!
Morgenvroeg nemen we afscheid van onze partners maar niet getreurd, in februari hebben we een nieuwe meeting in Finland en in mei komt iedereen naar België.
Na het afscheid nemen we de trein terug naar Pisa om in de namiddag met het vliegtuig te landen.
Wij hebben er hier van genoten en we zijn heel blij met ons resultaat. 'The magical seven' gaat een mooi project worden gedurende 2 schooljaren over kinderrechten, gesponsord door de Europese Unie. We gaan samen met hen verhalen, puzzels, bordspelen, ... ontwerpen!

Groetjes van ons en tot maandag op school allemaal!

P.S.: Je vindt hieronder een foto van het strand. De witte palen die je ziet zijn al van de school, daarachter zie je de omheining met verder de eigenlijke gebouwen, prachtig toch!
Je kan via onze website (Europa - Comenius) trouwens ook naar de websites surfen van onze partnerscholen. (al wil die van Italië wel eens tegenwerken)
De foto's op de blog staan vaak niet in volgorde, dus het museum gisteren hebben we niet 's morgens vroeg gedaan.
Bedankt voor jullie vele reacties, leuk dat het wordt gevolgd vanuit België!
Dorien houdt inderdaad van chocolade, maar daar zal je jullie alles nog wel over vertellen :D.
En jaja, Glenn was er ook bij.
 mooi in de rij naar de speelplaats.
 de computerklas
 We mogen een figuurtje kiezen (die door het eerste leerjaar !!! gemaakt zijn) voor de stop-motion.
 Stop-motion met de camera en de belichting.
 vergaderen
 De presentatie van de Estse school.

 stop-motion

 de zee
Links achteraan de palen van de school, dan het strand en dan de Middellandse zee, allemaal op 1 foto!
De palen van de school op het strand, daarachter de speelplaats en dan de gebouwen van de Italiaanse school.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten