vrijdag 21 oktober 2011

Hallo allemaal!
Hier zijn we weer met een verslagje van de voorbije dag. Het was opnieuw een boeiende dag boordevol interessante gesprekken met onze partners. We namen ook een kijkje in de klassen van de school hier in Spanje en bezochten het stadje Molerussa...

09.00u - Visit to the school
In twee groepen gingen we op stap in de school. We bezochten de verschillende klassen, bekeken de lokalen die ze hier ter beschikking hebben,... Onze conclusie? Wij zijn heel goed bezig in Minderhout! We zagen weinig actie, weinig inbreng van de kinderen en vooral veel klassikaal werk. Ook differentiatie lijken ze hier nog niet zo onder de knie te hebben en de muren, die kunnen echt wel een likje verf gebruiken. Helemaal anders dus, maar dat maakt dit uitstapje niet minder nuttig.


11.00u Presentation
Elk land stelde zich voor aan de kinderen aan de hand van een film of powerpoint.
Nadien stelden de kinderen van het zesde leerjaar zich voor in het Catalaans en het Engels.
De kinderen zijn hier heel spontaan. We werden letterlijk en figuurlijk met open armen ontvangen. Toen ze ook nog eens onze handtekeningen begonnen te vragen, voelden we ons net filmsterren...


12.30u Visit the "Bodegas Castell del Remei"
Een oud kasteel dat gebombardeerd werd in de burgeroorlog werd opgebouwd door een zeer rijke familie uit deze streek. Men vestigde er een wijnfabriek en daar is de bevolking heel trots op. Best interessant om de geschiedenis en het productieproces eens te bekijken. We leerden er ook wijn proeven en dat was natuurlijk heel... lekker!


14.00u Lunch at the restaurant "Castell del Remei"

17.00u Visit to the museum "Canal d'Urgell" in Molerussa
Dit museum toont ons het werk van enkele generaties geleden in deze streek. Het gebied rond Urgell werd toen namelijk de hel genoemd, omwille van de droogte. De mannen werkten keihard om een kanaal te trekken van de zee naar dit gebied, om zo de economie (en dus ook het dagelijkse leven) te stimuleren. Het museum is ontzettend knap opgebouwd. Aan de hand van filmpjes, geluidsfragmenten, licht en technische ondersteuning, werd het verhaal geleidelijk aan opgebouwd. Het leek alsof we echt in dit verhaal zaten. Nog maar eens blijkt dat we dingen zoals water niet als vanzelfsprekend mogen nemen, dat er zoveel meer achter het opendraaien van een kraantje zit...20.30u Diner in the restaurant "La Tagliatella"
Have a drink in the pub "El Gat Negre"
De avond werd afgesloten in een gezellig restaurantje en een lokale pub. Jammer genoeg moesten we hier ook afscheid nemen van Sami en Miikka, onze partners uit Finland.
Zij zijn immers ondertussen opnieuw richting huiswaarts gekeerd...

Groetjes,
Pat en Eline

2 opmerkingen:

 1. Ik vind het ook wel leuk hier en daar een beetje Spaans te lezen op de foto's.
  Lijkt toch wel interessant!
  Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er daar interessant en leuk uit!!
  Vele groetjes!
  Geniet nog van de zonnige dagen daar! :-)
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen