donderdag 26 januari 2012

Donderdag 26 januari 2012

Klaar voor de start...

Omstreeks 08.30u stond Angel ons samen met twee collega's op te wachten om ons naar de school te brengen. Het gebouw waar de school nu is gevestigd, is maar voorlopig. Ze zijn in het centrum een nieuwe school aan het bouwen, en die laat langer op zich wachten dan gepland.

We wachten de kinderen op aan de schoolpoort, omdat deze vestiging wat verder van het centrum is gelegen, komt het merendeel van de leerlingen met bussen naar school. En die arriveren allemaal net voor 09.00u. Daarna kregen we een rondleiding door de school, we zagen veel gelijkenissen met België, maar ook wat verschillen. En onder het motto: 'Nooit oud genoeg om te leren', pikten we alvast enkele ideeën op! De klassen zijn erg klein hier, de meesten zijn niet groter dan 15 leerlingen. Dit komt onder meer door het plaatsgebrek in de voorlopige klasjes. Het gaat er erg rustig aan toe, en de kinderen zijn onder de indruk van de buitenlandse gasten.

Na een rondleiding in deze gezellige school, zetten we ons rond de tafel om de eerste plannen en ideeën op tafel te gooien. Het project zal gaan over 'tradionele dansen', en wordt morgen verder op punt gezet.

Na de lunch, die we aangeboden kregen in de school, vertrokken we te voet naar het oude stadscentrum van Girona. Daar stond een gids ons op te wachten om ons rond te leiden in de oude gedeelte van de stad. Wat cultuur opsnuiven: een prachtige kathedraal, oude stadsmuren en vele bruggen. Na deze lange wandeling dronken we wat, gingen we samen met onze collega's op zoek naar souvenirs en verdwaalden bijna op weg terug naar het hotel.

Nu snel jullie op de hoogte brengen, en dan gaan we samen met enkele leerkrachten van hier, en onze buitenlandse collega's genieten van het avondmaal.

Tot morgen,
Pat en Iris

PS: Door problemen met het fototoestel kunnen we geen foto's plaatsen, hopelijk kunnen we dit morgen verhelpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten