donderdag 10 mei 2012

Donderdag een dag vol wetenschap, experimenten en kennis maken met de kinderen van Marinella. In de voormiddag gaven de kinderen (vooral 2de,3de en 5de leerjaar) een show rond de wetten van Archimedes. Dus het handelde hier over soortelijke massa, luchtdichtheid en hoe deze op elkaar inspeelden. Het was een interessante show van deze lokale leerlingen. Zij werden bijgestaan door Silvia, een echte fysicus.

Silvia werkt voor CNR een research en development bedrijf dat werk voorziet binnen en buiten Italie. Op dit moment kan de school in Marinella nog gratis dienst doen op haar omdat ze gewoon door het bedrijf betaald wordt. Vanaf volgend schooljaar zal de gemeente Marinella haar betalen indien zij daar het geld voor hebben, de school hoopt van wel natuurlijk.
In de namiddag kregen alle leerlingen een powerpoint of video te zien van de bezoekende landen van the magical 7 (Finland, Catalunya, Estland en Belgie). Nadien konden de leerlingen vragen stellen over de karakteristieken van een bepaald land. Na onderzoek bij de Italiaanse kinderen kwamen Finland en Belgie boven tot meest aantrekkelijke landen om te leren...

1 opmerking: