woensdag 30 januari 2013

Deze voormiddag zijn we verder gegaan met Moodle. We hebben geprobeerd om dit verder uit te bouwen. Het neemt echt heel veel tijd in beslag om alles op de juiste plaats te krijgen én te behouden.Na al het 'Moodlegedoe' hebben we gesproken over waarom we ICT moeten integreren in het onderwijs en hoe we dit het beste doen. Daniel had echt een goede voorstelling van waarom en hoe we ons onderwijs een stuk moeten aanpassen en ICT meer moeten integreren:
50 jaar geleden kregen de leerlingen een informatiestroom die je je kan voorstellen als een emmer. Ze kregen alleen informatie van hun leerkracht, ouders en vrienden.


Nu kan je de informatiestroom vergelijken met een waterval. Van overal krijgen leerlingen impressies, ervaringen, ... . Ze gaan op internet waar super veel te vinden is. Ze gebruiken hun smartphone, ze zien overal reclame, ... . En daarom moeten we ook ons onderwijs voor een stuk aanpassen. We moeten ze de belangrijke zaken leren onderscheiden en zoeken in die waterval. Ervoor zorgen dat ze de bomen nog zien door het bos. ... of de emmer nog zien in de waterval. Dit moeten leerlingen leren en dat doen ze best door ICT te gebruiken en te ervaren.
 Het werd echt een nuttige voormiddag die ons vertelde waarom die ICT zo belangrijk is.
Tijdens de lunch namen we nog snel de tram om de 'dansende huizen' te zien. Ik moet eerlijk zijn dat ik ze groter had voorgesteld, maar ach, het was wel eens leuk om ze in het echt te zien.

 Geniet van jullie vrije namiddag, wij gaan hier nog even door :).

3 opmerkingen:

 1. Zo te lezen en zien, loopt alles goed ginder.
  Ben benieuwd naar jouw verhalen.
  Zet je oren, ogen, ... open en geniet ervan!

  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er allemaal heel boeiend uit!
  Geniet er daar nog van, collega!

  Groetjes,
  Eline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anneleen Van Boxel30 januari 2013 om 23:19

  Hallo Glenn,

  Blijkbaar verloopt alles daar heel goed. Fijn om te horen! Je hebt ons hier warm gemaakt om Praag ook eens van dichterbij te gaan bekijken.
  Wat de cursus betreft, tof dat jij je hiervoor wil inzetten. Daar kan onze school alleen nog maar beter van worden.

  Leer ze en have fun!
  Tot snel

  Grtjs
  Anneleen

  BeantwoordenVerwijderen