donderdag 28 januari 2016

GIRONA 28 januari 2016

Hola amigos,

We hebben hier al heel wat lessen gevolgd en we willen jullie enkele indrukken meegeven.

De school start om 09.00 uur. Enkel de kinderen die voorbewaking betalen, zijn voor 09.00 uur op school. Alle kinderen kunnen pas binnen wanneer de conciërge de poort opent om +/- 08.58 uur. Ze stappen rechtstreeks naar hun klas. Ángel verwelkomt hen aan de ingang van het schoolgebouw. Verder staan op strategische punten leerkrachten die er op toezien dat er niet gelopen wordt in de gangen. 'Bon día!' klinkt 's ochtends voortdurend door de gangen. 

Het zijn hier lange dagen voor de kinderen. Zelfs op woensdag eindigen de lessen pas 16.30 uur. Qué suerte tienen nuestros niños! 

Elke dag komen de kinderen in contact met Engels op één of andere manier: via liedjes, dans, opdrachten in de klas of effectief een Engelse les. Dit is uitzonderlijk eigen aan deze school. Je merkt dat de kinderen al aardig wat Engels begrijpen en spreken. Dus het loont.

In de kleuterklas van Vanessa (4-jarigen) viel ons op hoe zelfstandig deze kinderen werkten, opruimden, aten,... Het doel van Vanessa: autonomía y alegría. Dit was heel duidelijk zichtbaar.
Boeiend en hartverwarmend!

Woensdagnamiddag kreeg één leerkracht uitzonderlijk vrij om met Ángel en ons richting Costa Brava te gaan. Een namiddag waar we veel deugd aan beleefden. Zo mooi!

Vanavond zijn we uitgenodigd op de opening van de expositie van Jordi, art teacher van de lagere school en zelf ook kunstenaar. Benieuwd!

Hasta mañana!
Greet y Anneleen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten