maandag 25 januari 2016

GIRONA Op naar Spanje!

Deze week zijn juf Greet en juf Anneleen een kijkje gaan nemen in een school in Spanje. Hier een eerste verslag en enkele foto's...

De vlucht verliep zonder problemen. We werden warm onthaald door Ángel en zijn vriend Jordi. Een fantastisch Spaanse lunch werd ons aangeboden. Nadien een eerste kennismaking met het historisch gedeelte van de stad. 

Zondag trokken wij met z'n tweeën naar Barcelona met de trein. We stapten met opzet een halte verder af zodat we ons Spaans konden oefenen om de weg te kunnen vragen ;-) 
We hebben tien uur rondgewandeld in Barcelona en waren onder de indruk. Qué ciudad bonita! 

Maandag onze eerste schooldag. Op het eerste gezicht toont het imposante schoolgebouw als een betonnen blok maar wat een verademing binnen: veel licht, veel ruimte en warme mensen. Met Ángel staken we ons hoofd in iedere klas even binnen. 
Op het programma staan deze week heel wat Castiliaanse lessen (beter gekend als het Spaans). Toch een groot verschil met het Catalaans dat ze hier spreken.
Ook de uurroosters zijn heel verschillend met België. Om negen uur begint de school. Na twee lesuren van 60 minuten hebben de kinderen een half uur pauze. Van half twaalf tot half één een derde lesuur. Nadien een ontzettend lange middagpauze tot 15.00 uur. De kinderen kunnen warm eten op school of naar huis gaan. Van 15.00 uur tot 16.30 uur zijn er nog twee lesuren van 45 minuten. Qué diferencia...  

 Os seguiremos explicando cosas!  

Greet y Anneleen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten