dinsdag 9 mei 2017

Borgarnes, IJsland - dag 3


 Na een uitgebreid ontbijt begon de dag weer aan tafel.  m.b.v. De Jigsaw methode dachten we na over obstakels die zich kunnen voordoen voor we naar buiten trekken om te leren.  Vooral de mogelijke oplossingen daarvoor waren natuurlijk belangrijk.


 Praktische oefeningen, zoals het bouwen van torens met verschillende materialen, deden ons verschillende sociale vaardigheden benoemen.  Vaardigheden die nog meer van ons verwacht worden in het dagelijkse leven dan bijvoorbeeld: 1+1=2.


 Die sociale vaardigheden werden verder in de kijker gezet tijdens opdrachten die we in groepjes voorbereidden.  "Overwin de obstakels en ga hiermee buiten aan de slag", was hierbij het motto.
Dat de frisse lucht letterlijk je gedachten frisser houdt, was hierbij vaak een algemeen besluit.


In de namiddag stond er een excursie op het programma.  We reden in een bus door het enerzijds desolaat, anderzijds soms verrassend indrukwekkend landschap.  Er werd halt gehouden aan watervallen, warmwaterbronnen, geisers, een lavaveld.  Hoe nietig kan je jezelf soms toch voelen in zo'n overweldigende omgeving!
De groepen die in de loop van de voormiddag nog niet aan bod kwamen, deden hun activiteiten ergens ten velde.  Welke dingen zijn belangrijk om goed te communiceren...?
Met gesprekken over de gelijkenissen en verschillen tussen talen en hoe grappige misverstanden kunnen ontstaan, werd de dag afgesloten in de lobby van het hotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten