donderdag 17 november 2016

Pireaus dag 4

Vandaag van de lange boottrip gebruik gemaakt voor veel boeiende onderwijsdiscussie/onderwijsfrustratie.
Het feit van de even gemotiveerde Estse collega's met een kwart van ons salaris bijvoorbeeld. Of het feit dat Deense leerkrachten verplicht 40 uren op school moeten doorbrengen. En het feit dat Deense kinderen bij wet geen huiswerk meer krijgen. Doet onze oren toch wel zingen hoor!
Reflecteren op onderwijs, op je eigen school, uitwisselen van ideeƫn, discussiƫren, iedereen de tijd geven om zich uit te drukken in een taal die niet de zijne is, het zijn boeiende nevenverschijnselen van een week nascholen op internationaal niveau. En netwerken uiteraard. Een werkreserve voor de toekomst. Een aanrader voor iedere collega!
Een lange boottrip nodigt uit tot discussie

sustainable...lokaal dus 
En van jongsaf duidelijke en grondige recyclage. Echt schattig om te zien, de rust waarmee dit gebeurt, de vanzelfsprekendheid.

In Griekenland vallen de appelSIENEN niet ver van de boom 
Sustainability/duurzaamheid. Geen vervuilende vervoermiddelen op dit eiland. Iedereen gaat boodschappen doen met zijn ezel.

En de overschot van brood gaat hier niet naar de kippen zoals in Scharrel, maar naar de vissen...die dan weer gevangen worden, lokaal geserveerd met brood, wat dan weer dient om de vissen te voeren, welke vissen dan weer...
We vergeven het de cursusorganisatoren graag, de promotie voor hun eigen land, cultuur en historie. Verdiend laat ons zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten