woensdag 16 november 2016

Pireaus dag 3

Het grootste deel van de dag stond in het teken van een bezoek aan de basisschool in de buurt van Corinthe. Deze school geldt als voorbeeld van een duurzame school. We werden hartelijk ontvangen door de directie, de burgemeester en enkele ouders.
We kregen een presentatie over wat zij verstaan onder duurzame school en hoe zij op relatief korte tijd zijn geƫvolueerd naar 'een betere school voor een betere wereld'. Hoe zeer herkenden we hierin het verhaal van Scharrel...alleen waren we jaloers op de enorme speelruimte...
Een schooltuin hoort bij een duurzame school. Hier geen aardbeien maar granaatappels en mandarijntjes.
Discussies en het uitwisselen van ideeƫn na de uiteenzetting

In de namiddag maakten we opnieuw een cultureel-wetenschappelijke uitstap naar de vulkaanvelden van Sousaki en het kanaal van Corinthe.
We luisterden gemotiveerd naar de instructies (en mytische verhalen over de giants) onder een fijne zon en vulden nadien plichtsbewust onze werkbladen in.

Experimenteren met co2 en sulfer en verbanden leggen over het ontstaan van gips. Boeiend systeemdenken in een wetenschappelijke context.
Als directeur van een katholieke school altijd hulpvaardig/dienstbaar bij een gevaarlijke afdaling
Indrukwekkend kanaal van Corinthe dat de Peleponnesos afsnijdt van het Griekse vasteland.

En laat in de namiddag eindelijk tijd om de innerlijke mens te versterken met lekker lokale visjes en de beste Griekse wijn, Santorini.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten