maandag 8 mei 2017

Borgarnes, IJsland - dag 2

Vandaag begon het echte werk.  In de voormiddag kregen we inzicht in veel gangbare vormen van onderwijs maar vooral in de ontbrekende stappen hierin.  Hoe komt het dat sommige (veel) kinderen uitvallen of moeilijkheden ervaren in deze systemen? We hadden boeiende gesprekken over wat er in het leven verwacht wordt van kinderen en volwassenen en hoe het komt dat we hier eigenlijk te weinig mee bezig zijn .

In de namiddag trokken we naar buiten waar we verschillende oefeningen deden waarin we echt moesten kennismaken met elkaar.  Stapsgewijs werden deze oefeningen persoonlijker.  Op deze manier kunnen we ook met kinderen aan de slag om een groep echt te leren kennen.  Er werd telkens ook goed gekaderd waarom we dit niet tussen vier muren deden maar in open lucht.

Na al dit harde werk werd er voorgesteld om het plaatselijke openluchtzwembad te bezoeken.  Buiten was het maar 4 graden.  Het zwembadwater liep op tot 42 graden.  Een zalige ervaring!  Het leek de meest normale gang van zaken dat zelfs kleine kinderen hier rond het zwembad liepen in deze temperatuur.  Iets wat we ons in België niet kunnen voorstellen.
Het gezamenlijke avondmaal in het hotel sloot deze dag weer af.
Nadenkend over al deze ervaringen en inzichten kruipen we in ons bed, hoewel het buiten nog licht is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten